Het moment is bijna daar! Rico Verhoeven en Badr Hari staan zaterdag opnieuw tegenover elkaar in de ring. R1N vertelt je in dit artikel alles wat je moet weten.

Glory: Collision

In de zomer van 2016 bevestigde de gerenommeerde journalist Gareth Davies van The Telegraph dat Rico Verhoeven en Badr Hari in december van dat jaar tegen elkaar in actie zullen komen.

GLORY kondigde niet veel later aan dat het evenement Collision zal heten en op 10 december in de König Pilsener Arena in Oberhausen zal plaatsvinden.

Hari, alom beschouwd als één van de beste kickboksers aller tijden, zal zijn rentree maken na een periode van 14 maanden afwezigheid. Verhoeven daarentegen wist in dat jaar al twee keer met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht te verdedigen.

Mineur

Op 10 december was het moment eindelijk daar. Fans uit heel Europa waren afgereist naar de König Pilsener Arena om het gevecht van de eeuw te aanschouwen.

Hari begon uitstekend aan zijn officiele GLORY-debuut. Hij schoot uit de startblokken en zat constant bovenop Verhoeven.

Verhoeven kwam in de tweede ronde beter uit de verf. Het begon een gelijkopgaande wedstrijd te worden, die halverwege de ronde abrupt ten einde kwam. Hari ontliep het gevecht en attendeerde de scheidsrechter erop dat hij een blessure aan zijn arm opgelopen had.

Het was over en uit. Een spierscheuring zorgde ervoor dat het gevecht van de eeuw in een mineur eindigde.

Onzekerheid

Verhoeven (30) wist na Colission nog eens vijf overwinningen aan zijn palmares toe te voegen. De zegereeks van de dominante zwaargewichtkampioen telt nu 11 wedstrijden.

Guto Inocente was het laatste slachtoffer van Verhoeven. In september 2018 werd de Braziliaan in een eenzijdig gevecht op punten verslagen.

Er heerste sindsdien lange tijd onzekerheid of Verhoeven zijn carrière bij GLORY zou voortzetten. Hij was alleen bereid een nieuwe verbintenis met de organisatie aan te gaan als er een rematch tegen Hari kwam.

In juli was de kogel dan eindelijk door de kerk. Verhoeven en Hari zullen elkaar opnieuw treffen, ditmaal met het GelreDome in Arnhem als decor.

Quotes

Rico Verhoeven: “Badr stopt opnieuw of gaat knock-out.

Hari: “Ik had mezelf destijds (2016) niet optimaal voorbereid. Ik vocht in die tijd tegen rechters,” aldus Hari. “Voor een gevecht van dit kaliber moet je minimaal 100 procent zijn. Je kunt niet op komen dagen als je 90 procent of 95 procent bent. Ik heb me het afgelopen jaar alleen bezig kunnen houden met trainen. Je zult het zien op 21 december. Ik sla hem knock-out.”

Noemenswaardig

Rico Verhoeven is vanaf eind november te zien in zijn eigen realityserie bij SBS6. In de vijfdelige reality-docu RICO wordt de kickbokser gevolgd terwijl hij zich voorbereidt op een gevecht met Badr Hari.

Documentairemaakster Anna van ‘t Hek maakte voor Videoland een documentaireserie over Hari. De serie bestaat uit drie delen en geeft naast de voorbereiding ook een kijkje in het persoonlijke leven van The Golden Boy. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels te bekijken. De derde aflevering volgt op zaterdag 28 december.

Te zien op de Nederlandse televisie?

Het gevecht, alsmede het hoofdprogramma en de SuperFight Series worden uitgezonden op Veronica.

Welke partijen staan er allemaal op het programma?

GLORY: COLLISION 2

titelgevecht zwaargewicht
Rico Verhoeven vs. Badr Hari

licht zwaargewicht
Luis Tavares vs. Stéphane Susperregui

lichtgewicht
Mohammed Jaraya vs. Massaro Glunder

vedergewicht
Zakaria Zouggary vs. Asa Ten Pow

GLORY 74 Arnhem

middengewicht
Alex Pereira vs. Ertugrul Bayrak

vedergewicht
Serhii Adamchuk vs. Aleksei Ulianov

licht zwaargewicht
Michael Duut vs. Ariel Machado

lichtgewicht
Itay Gershon vs. Li Sanjin

SuperFight Series

zwaargewicht
Jahfarr Wilnis vs. Antonio Plazibat

middengewicht
Donovan Wisse vs. Cesar Almeida

zwaargewicht
Cihad Kepenek vs. Nordine Mahieddine

middengewicht
Kevin van Heeckeren vs. Ulric Bokeme

super bantamgewicht
Yi Xu vs. Rebekah Irwin