Alistair Overeem maakt het goed na de horrorblessure die hij eerder deze maand opliep in het gevecht met Jairzinho Rozenstruik.

Van de op het oog ernstige lipblessure is al bijna geen spoor meer zichtbaar. “Ik ben weer bijna op mijn mooist. Ik zie er in tegenstelling tot vorige week weer knap uit,” aldus Overeem. “De blessure deed geen pijn. Ik heb nergens last van gehad.”

De scheidsrechter had volgens Overeem een grove fout gemaakt door het gevecht te beëindigen. The Reem, die bijna 25 minuten lang de touwtjes in handen had, werd in de slotseconden tegen het canvas geslagen en hield daar een gespleten lip aan over.

Overeem stond na de knockdown direct met beide benen op de grond, maar toch besloot de scheidsrechter het gevecht met nog 4 seconden te gaan te beëindigen.

“Ik beschouw het als een overwinning. Ik heb iedere ronde gewonnen. De scheidsrechter had nooit moeten ingrijpen. Ik was niet KO. Ik stond direct op. Ik was enkele seconden verwijderd van de overwinning. Oké, ik werd in de laatste seconden geraakt. Mijn lip was gespleten. Wat maakt het uit?”

Overeem (39) hoopt in maart of april weer in actie te zullen komen.