De verwachtingen over de uitslag van de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari lopen enorm uiteen. Verhoeven mag dan favoriet bij de bookies zijn, toch gelooft menigeen dat Hari de aangewezen persoon is om de zwaargewichtkampioen van zijn troon te stoten.

R1N vroeg aan enkele bekenden uit de vechtsportwereld wie er volgens hen het jaar 2019 afsluit als GLORY-kampioen in het zwaargewicht.

Robbie Hageman (GLORY)

“Ik denk en hoop voor de sport dat Rico wint! De voorspelling ligt ditmaal wel dichter bij elkaar. Ik denk dat Rico op knock-out wint. Mocht dat niet het geval zijn, dan wint Badr op punten.”

Pieter Buist (ONE Championship)

“Ik ga voor Badr. Beide heren zijn top atleten, maar ik vind Badr gefocuster en gemotiveerder overkomen dan in 2016. Badr heeft ook meer in zijn mars qua techniek en ervaring.

Het gaat sowieso een harde pot worden waarin beide heren diep zullen moeten gaan. Ik zeg dat Badr in de tweede ronde op knock-out wint.”

Mourad Bouzidi (GLORY)

“Rico is altijd een super atleet geweest. Hij is bij wijze van spreken een dag na de wedstrijd alweer in de gym te vinden. Hij is enorm gegroeid de afgelopen jaren, zowel mentaal als fysiek. Het enige dat in zijn geval zorgelijk zou kunnen zijn is dat hij te veel afleiding heeft.”

“Daarentegen is Badr het grootste talent dat het kickboksen ooit gekend heeft. Hij is nu volledig gefocust op dit gevecht. Ik denk echt dat het een moment opname zal zijn. Als er één ding is wat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat je met kickboksen geen voorspellingen kunt doen. Dat de beste moge winnen.”

Andre Mannaart (K-1)

“Badr pakt de overwinning in de eerste ronde op KO indien Rico zich laat verrassen. Anders zou Rico van hem moeten winnen. Ik denk dat de KO in de derde of vierde ronde zal vallen.”

Thom Harinck (oud-trainer Badr Hari)

“Dit is een gevecht dat beide kanten op kan gaan. Ik geef de heren allebei 50 procent kans.”

Dion Staring (FFC, Strikeforce)

“Ik vermoed dat Badr de overwinning pakt. De eerste ronde zal voornamelijk aftasten zijn. Badr pakt de overwinning aan het einde van de tweede ronde. Hij zal Rico drie knockdowns bezorgen.”

Marco van den Broek (CSA)

“Ik denk dat Badr in Arnhem de overwinning naar zich toe zal trekken. Hij wint op punten”