Rico Verhoeven (30) heeft onder toeziend oog van 31.000 toeschouwers in de GelreDome in Arnhem zijn wereldtitel in het zwaargewicht geprolongeerd. Badr Hari gaf net als in 2016 op met een blessure.

Waar Hari in 2016 nog moest opgeven met een blessure aan zijn arm, zag The Golden Boy zaterdagavond de overwinning aan zich voorbij gaan vanwege een beenblessure.

Hari ging tot het moment van opgave op punten aan de leiding.

Rematch

Hari (35) begon goed aan de rematch. Hij wist al in de openingsronde de King of Kickboxing tegen het canvas te slaan om zodoende de eerste knockdown van het gevecht op zijn naam te schrijven.

Verhoeven kwam sterker terug en domineerde de tweede ronde. Hij bracht met harde lowkicks en jabs fikse schade toe aan Hari.

In de derde ronde moest Verhoeven opnieuw 8 tellen incasseren, ditmaal nadat hij werd neergehaald door een hoge trap. Toen Hari enkele seconden later nog een hoge trap uitdeelde, ging het mis voor de Marokkaan.

Hari raakte geblesseerd aan zijn been en was niet in staat om op eigen kracht overeind te komen. Het gevecht van de eeuw zat erop. Verhoeven kreeg de overwinning door middel van technisch knock-out toegekend en voerde daarmee de onderlinge stand op naar 2-0.

Hari, in tranen uitgebarst, werd op een stretcher weggedragen en afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

“Ik wil best nog een keer”

Verhoeven hield aan de overwinning gemengde gevoelens over: “Ik heb twee grove fouten gemaakt. Ik stond dit keer wel achter op punten, maar ik zat nog in het gevecht, aldus Verhoeven.

“Ik ben twee keer geraakt en twee keer opgestaan. Er had nog vanalles kunnen gebeuren. Maar we zijn nu nog niet klaar. Ik wil best nog een keer.”