Cem Senol is zich volop aan het voorbereiden voor de zwaarste test uit zijn carrière. Op 22 februari neemt de karateka deel aan een 100-man kumite. De opbrengst gaat naar stichting Hartekind.

De 100 man-kumite is een extreme test waarin het fysieke en mentale uithoudingsvermogen op de proef gesteld worden. Er zijn wereldwijd slechts 25 personen die de test met verve doorstonden. Masutatsu Oyama, de oprichter van de 100-man kumite, slaagde er drie keer in om de test succesvol af te leggen.

Senol heeft 20 jaar wedstrijdervaring en schreef in zijn carrière diverse toernooien op zijn naam waaronder de EK in 2006.

Op 22 februari wordt de 100-man kumite voor het eerst in Nederland georganiseerd. De organisatie is in handen van de International Budokai. De opbrengst komt geheel ten goede aan stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking

“Alles wat deze poging opbrengt wordt geschonken aan het goede doel, want gezondheid is niet vanzelfsprekend. Hiervoor is gekozen voor stichting Hartekind,” aldus de organisatie.

“Wij hebben sponsoren nodig die door middel van financiële steun de voorbereiding en organisatie van dit unieke evenement mogelijk willen maken.”