Dennis Verhoeven stapt op 1 februari in Zwijndrecht de boksring in. The Sledgehammer zal daarna zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen hangen.

De legendarische film Rocky was voor de 40-jarige Verhoeven 28 jaar geleden de reden dat hij begon met het beoefenen van de bokssport. “Ik zag de films van Rocky. Het verhaal van een underdog, die te maken had met vooroordelen, maar toch liet zien wat hij allemaal kon bereiken. Dat inspireerde mij,” aldus Verhoeven in gesprek met Goei Folk. “Ik ben lichamelijk gehandicapt, maar ondanks dat ben ik wel wereldkampioen geweest.”

De Eindhovenaar overwon in 2017 twee keer de strijd tegen teelbalkkanker. Hij bokst op 1 februari voor het goede doel, namelijk voor Stichting Kinderen Kankervrij. “Eigenlijk heb ik twee jaar geleden mijn ‘laatste’ wedstrijd al gebokst, maar ik doe het nu nog een keer voor Kika. Ik heb twee keer in 1 jaar teelbalkanker gehad. Het was een heftige periode. Vooral de tweede keer, omdat ik in die periode mijn broer aan kanker ben verloren.”

Verhoeven stoomt zich onder leiding van kickboksgrootheid Yucel Fidan klaar voor zijn afscheidswedstrijd. Na zijn bokscarrière is Verhoeven van plan om zijn ervaring en vaardigheden over te brengen op de volgende generatie boksers.