Joanna Jedrzejczyk is er stellig van overtuigd dat ze op 7 maart strogewichtkampioene Zhang Weili van haar troon zal stoten. Het verschil in ervaring zal Weili volgens de Poolse de das omdoen.

“Ze is een sterk beest,” zei Jedrzejczyk tijdens UFC Unfiltered. “Ze is groot en slaat ongelooflijk hard, maar ik heb meer ervaring. Ik denk dat ik door al mijn wereldtitelgevechten in het voordeel ben. Ik ben een echte vechter.”

Voor Weili, die de titel in augustus veroverde, wordt het haar eerste titelverdediging. De Chinese is al 19 wedstrijden op rij ongeslagen. 4 overwinningen werden er geboekt in de beroemde achthoekige kooi van de UFC.

Jedrzejczyk daarentegen domineerde jarenlang de strogewichtdivisie totdat Rose Namajunas haar eind 2017 versloeg. Ze kwam sindsdien nog vier keer in actie en wist daar de helft van te winnen. In oktober versloeg ze Michelle Waterson in Florida.

Het wereldtitelgevecht tussen Weili en Jedrzejczyk staat gepland voor UFC 248. Dat evenement vindt op 7 maart plaats in de T-Mobile Arena in Las Vegas.