Claressa Shields gelooft dat niets haar in de weg staat om op 10 januari in haar tiende profpartij wereldkampioene in drie gewichtsklassen kan worden. De legendarische bokser Vasyl Lomachenko slaagde daar in 2018 in zijn twaalfde wedstrijd in.

Shields bokst op 10 januari in Atlantic City om de vacante wereldtitels in het licht middengewicht van de boksbonden WBC en WBO. Haar tegenstandster is Ivana Habazin uit Kroatië.

“Ik ben er klaar voor,” aldus Shields in gesprek met BJPenn.com. “2019 was een teleurstellend jaar voor mij. Ik blesseerde eerst mijn knie en enkele maanden later vond er een incident tijdens de weging plaats waardoor het gevecht niet doorging. Echter zijn we er dit keer helemaal klaar voor. We gaan het nieuwe jaar knallend van start!”

Shields (24) is er trots op dat zij volgende week het record van Lomachenko kan verbreken. Volgens de Amerikaanse zegt dat genoeg over de enorm groei van het vrouwenboksen. “Het laat zien dat vrouwen niet onder doen aan mannen, maar het zelfs beter kunnen. Vrouwen gaan geen uitdaging uit de weg. We zullen geschiedenis schrijven.”