Ivana Habazin is van plan om Claressa Shields vrijdag in de boksring wat manieren bij te brengen. De Kroatische noemt Shields een schande voor de sport en een pestkop.

Habazin zegt dat ze vrijdag in Atlantic City van de gelegenheid gebruik zal maken om Shields op haar plaats te zetten. “Ik grijp deze kans met beide handen aan en kijk ernaar uit om deze pestkop een enorme dosis nederigheid bij te brengen. Ik zal haar laten zien wat boksen daadwerkelijk inhoud,” aldus Habazin.

“Shields praat over gebrek aan respect, maar ze heeft werkelijk geen flauw idee wat dat inhoud. Ze is een schande voor de bokssport en sport in algemeen. Ze noemt zichzelf de beste vrouwelijke bokster aller tijden. Echter, een ieder die maar een beetje verstand heeft van de sport weet dat Christy Martin, Lucia Rijker, Laila Ali en Ann Wolfe haar van de vloer geveegd hadden.”

De dames zouden aanvankelijk in augustus al tegen elkaar in actie komen. Shields trok zich destijds terug wegens blessureleed en het gevecht werd verplaatst naar oktober. Een incident tijdens de weging, waarbij de trainer van Habazin knock-out werd geslagen, zorgde ervoor dat het gevecht opnieuw niet doorging.

Shields en Habazin boksen om de vacante licht middengewichttitels van de WBC en WBO.