De T-Mobile Arena in Las Vegas is zaterdag tot de nok toe gevuld wanneer ‘s werelds meest besproken mixed martial artist Conor McGregor in actie komt tegen Donald Cerrone.

Rentree

McGregor maakt in Sin City zijn rentree na een periode van vijftien maanden afwezigheid. De 31-jarige Ier kwam niet meer in actie nadat hij in oktober 2018 voortijdig verslagen werd door regerend lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov.

Roerige periode

Na dat gevecht volgde er een roerige periode in het privéleven van McGregor.

De mixed martial artist uit Dublin kondigde op 26 maart zijn pensioen aan. “Ik heb besloten om te stoppen met de sport die bekend staat als Mixed Martial Arts,” aldus The Notorious. Op diezelfde dag kwam het nieuws naar buiten dat er een aanklacht van seksueel misbruik tegen McGregor loopt in Ierland.

In augustus haalde McGregor wederom negatief het nieuws. Er waren beelden opgedoken waarop te zien is hoe McGregor een klap uitdeelt aan een oude man in een pub in Dublin. McGregor bood daarvoor later publiekelijk zijn verontschuldigingen aan.

Comeback

McGregors pensioen bleek van korte duur. In oktober kondigde hij aan dat hij op 18 januari zijn comeback zal maken. Een week later maakte UFC-president Dana White aan TMZ bekend dat Donald Cerrone de voornaamste kandidaat is om McGregor te verwelkomen in zijn rentree. “Een gevecht tussen de nummer 3 en de nummer 5,” aldus White.

Eind november was de deal gesloten.

Noemenswaardig

McGregor schreef in 2016 geschiedenis door als eerste UFC-vechter wereldtitels in twee gewichtsklassen op zijn naam te hebben staan. Hij is tevens de beste betaalde mixed martial artist ooit.

McGregor beweert dat hij zaterdag 80 miljoen dollar verdient. Dat is 30 miljoen dollar meer dan hij aan zijn gevecht tegen Nurmagomedov overhield.

Cerrone, bij de fans bekend onder zijn bijnaam Cowboy, is één van de populairste UFC-vechters uit de Verenigde Staten. Hij staat erom bekend dat hij altijd klaar is om te vechten. Sinds 2013 komt Cerrone minimaal drie keer per jaar in actie.

De Amerikaan wist in zijn 9-jarige UFC-carrière diverse records op zijn naam te schrijven:

meeste overwinningen: 23
meeste voortijdige overwinningen: 16
meeste knock-outs door middel van trappen: 6
meeste knockdowns: 20
meeste bonussen: 18

Biergigant Budweiser, al jaren trouwe sponsor van Cerrone, heeft ter gelegenheid van UFC 246 een speciaal blikje op de mark gebracht: The Great American-can.

Is UFC 246 te zien op de Nederlandse televisie?

Ja, het hoofdprogramma wordt vanaf 01:00 live uitgezonden op SBS9.

Welke partijen staan er allemaal op het programma?

Hoofdprogramma

Conor McGregor vs. Donald Cerrone
Holly Holm vs. Raquel Pennington
Aleksei Oleinik vs. Maurice Greene
Cláudia Gadelha vs. Alexa Grasso
Anthony Pettis vs. Carlos Diego Ferreira

Voorprogramma

Roxanne Modafferi vs. Maycee Barber
Andre Fili vs. Sodiq Yusuff
Tim Elliott vs. Askar Askarov
Drew Dober vs. Nasrat Haqparast
Aleksa Camur vs. Justin Ledet
Brian Kelleher vs. Ode Osbourne
Sabina Mazo vs. JJ Aldrich