Conor McGregor heeft zaterdag zijn rentree opgeluisterd met een sensationele overwinning. In de T-Mobile Arena in Las Vegas versloeg hij Donald Cowboy Cerrone binnen 40 seconden op technisch knock-out.

De 31-jarige McGregor schoot uit de startblokken en mistte maar net met een linkse stoot. Het gevecht vervolgde zich in de clinch waarin McGregor zijn opponent fikse schade wist toe te brengen met schouderstoten.

Cerrone wist zich uit de clinch los te weken, maar dat pakte niet veel beter uit voor hem. Een high kick trof doel op zijn kin en een rake snoeiharde linkse stoot volgde niet veel later. De 36-jarige Cerrone belandde op het canvas, waar hij nog een barrage aan stoten moest incasseren voordat scheidsrechter Herb Dean het gevecht beƫindigde.

UFC-record

“Ik heb vanavond geschiedenis geschreven. Ik heb een nieuw record gevestigd,” aldus McGregor. “Ik ben de eerste vechter in de UFC met een knock-out overwinning in de vedergewicht-, lichtgewicht- en nu de weltergewichtdivisie. Ik ben daar erg trots op.”

Het was de 22ste overwinning voor de 31-jarige UFC-vechter die 15 maanden geleden voor het laatst voet in de Octagon zette.

Rematch

McGregor gaf na afloop van het gevecht toe dat hij van plan is om voorlopig actief te blijven in de weltergewichtdivisie. Dat betekent dat een rematch tegen Khabib Nurmagomedov nog even op zich laat wachten.

Cerrone vatte het verlies sportief op. ‘Ik hou van deze sport,” zei Cerrone. “Ik blijf vechten. Dat is was ik doe.”