De award voor vechter van het jaar 2019 van de Boxing Writers Association of America gaat naar Canelo Alvarez. De meervoudig wereldkampioen uit Mexico zag ook zijn trainer in de prijzen vallen.

Het is reeds 32 jaar geleden sinds de Boxing Writers Association of America een Mexicaan benoemde tot vechter van het jaar. In 1986 viel die eer te beurt aan bokslegende Julio Cesar Chavez.

Alvarez (29) sloot 2019 af met twee grootse overwinningen. Hij klopte in mei Daniel Jacobs op punten en wist in november de Rus Sergey Kovalev voortijdig te verslaan. Alvarez stelde met zijn laatste overwinning de eerste plek op de belangrijkste ranglijst ter wereld veilig en mocht zich eveneens wereldkampioen in vier gewichtsklassen noemen.

“De award is een enorme eer en voorrecht. Het is iets waar ik erg trots op ben,” aldus Alvarez. “Ik heb hier jaren op moeten wachten. Ik ben zo blij dat ik nu de tweede Mexicaan ben die deze award toegekend krijgt.”

Reynoso, die mede verantwoordelijk is voor de succesvolle carrière van Alvarez, versloeg Jay Deas/Mark Breland, Derrick James, Brian McIntyre en Manny Robles in de strijd om beste trainer van het jaar.

In zijn speech reageerde de Mexicaan dolgelukkig op de ontvangen prijs. “Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dit voor me betekend. We blijven er hard aan werken om deze award ook in de komende jaren te bemachtigen.”