De volgende wedstrijd van Conor McGregor laat niet lang op zich wachten. John Kavanagh, de trainer van de Ier, verwacht dat McGregor binnen nu en enkele maanden weer in actie komt.

McGregor (31) keerde zaterdag na een periode van 15 maanden afwezigheid terug in de Octagon. In de T-Mobile Arena in Las Vegas had The Notorious slechts 40 seconden nodig om zijn 10e overwinning in de Octagon te boeken. Donald Cerrone werd door middel van technisch knock-out verslagen.

Kavanagh liet aan ESPN weten dat McGregor van plan is om zo snel mogelijk de achthoekige kooi te betreden. “Hij komt nog zeker voor het zomer is in actie,” aldus Kavanagh. “We zullen er sowieso voor zorgen dat we klaar zijn om in april in actie te komen. Als één van hen (Nurmagomedov of Ferguson) om wat voor reden dan ook niet in actie kan komen, zullen wij er klaar voor zijn.”

Indien McGregor niet hoeft in te vallen voor regerend lichtgewichtkampioen Nurmagomedov of Ferguson, zal de Ier voorlopig actief blijven in de weltergewichtdivisie.

Kavanagh heeft al iemand op het oog voor zijn pupil. “Justin Gaethje, naar hem gaat mijn voorkeur uit. Hij is net als McGregor van nature een lichtgewicht, maar in dit geval hoeft geen van beiden gewicht te verliezen.”

Gaethje stond evenals McGregor in zijn laatste gevecht tegenover Cerrone. In tegenstelling tot McGregor had Gaethje 4 minuten en 18 seconden nodig om Cowboy uit te schakelen.