Julia Budd is vedergewichtkampioene af. De Canadese werd zaterdagavond in Inglewood van de troon gestoten door mixed martial arts-legende Cris Cyborg.

Cyborg (34) vocht zoals we van haar gewend zijn in een hoog tempo, maar ze deed niets overhaast. De Braziliaanse sloopte het lichaam van Budd systematisch met explosieve trap- en stoottechnieken.

Budd leek in de derde ronde ten onder te gaan nadat Cyborg vanuit de full mount-positie een regen aan stoten op haar losliet, maar de taaie Canadese werd gered door de bel.

Cyborg liet in de vierde ronde geen seconde onbenut. Ze zette Budd direct vast tegen de kooi en sloeg haar met een lichaamsstoot neer. De scheidsrechter greep niet veel later in om Budd voor meer schade te behoeden.

“Wat heb ik een respect voor Julia,” zei Cyborg. “Ze is heel lang ongeslagen geweest. Ik ben enorm blij. Er is een nieuw tijdperk aangebroken. Ik ben blij dat ik mezelf Bellator kampioene mag noemen.”

Cyborg is nu de eerste mixed martial artist die wereldtitels wist te veroveren bij de UFC, Invicta FC, Strikeforce en nu Bellator MMA.