Daniel Cormier is bereid om een punt achter zijn carrière te zetten als hij deze zomer niet in actie komt tegen Stipe Miocic. “Je kunt niet eeuwig blijven wachten,” aldus de oud-wereldkampioen in gesprek met Ariel Helwani.

Cormier (40) wil nog één keer de kooi instappen met Miocic voordat hij met pensioen gaat. DC is er stellig van overtuigd dat hij Miocic, net als in 2018 van zijn troon kan stoten. Echter zal er dan wel op korte termijn overeenstemming bereikt moeten worden over een derde gevecht.

“Iedere dag die voorbij gaat is ten nadele van mij. Als ik vecht dan vecht ik voor de wereldtitel,” aldus Cormier. “Het gaat me niet om het geld. Waar het mij om gaat is dat we moeten afmaken waar we aan begonnen zijn. Ik weet dat ik het in me heb om hem te verslaan.”

Miocic liet vrijdag aan ESPN weten dat hij nog altijd herstellende is van een oogblessure, die hij vorig jaar augustus opliep in zijn gevecht tegen Cormier. Miocic wil pas weer in actie komen als zijn zicht 100 volledig hersteld is.

Cormier vreest dat Miocic weinig trek heeft in een derde gevecht en dat er voor hem niets anders opzit dan een punt achter zijn carrière te zetten. “We hebben vijf rondes gevochten en ik heb er vier van gewonnen. Ik kan me goed voorstellen dat hij niet opnieuw tegen me wil vechten.”