Jairzinho Rozenstruik (10-0) is van plan om van 2020 een nog succesvoller jaar te maken dan dat hij vorig jaar beleefde. De Surinamer gelooft dat hij eind maart zijn succesvolle reeks een passend vervolg zal geven wanneer hij in actie komt tegen Francis Ngannou.

Rozenstruik is van mening dat hij met een overwinning op de Fransman recht heeft op een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht.

“Ik heb van mensen gehoord dat ik aanspraak maak op de wereldtitel en ik geloof dat Ngannou in hetzelfde schuitje zit. Dus ik ga hem verslaan, neem zijn plek in en zal voor de wereldtitel vechten,” aldus Rozenstruik tegen MMA Junkie.

De UFC-vechter uit Paramaribo maakte vorig jaar februari zijn opwachting in de UFC en reeg sindsdien vier (voortijdige) overwinningen aaneen. Hij versloeg in december Alistair Overeem in een wedstrijd die hij aan het verliezen was in de slotseconden op knock-out.

Rozenstruik beschouwt Ngannou niet als de beste tegenstander tegen wie hij gevochten heeft, maar ziet hem desondanks als de grootste uitdaging uit zijn carrière. “Ik heb tegen veel sterke, angstaanjagende jongens gestaan en hen allemaal knock-out geslagen. Het zal dit keer niet anders zijn. Hij is naar mijn mening niet de beste striker, maar wel de grootste uitdaging uit mijn carrière.”

Het gevecht tussen Rozenstruik (31) en Ngannou (33) staat gepland voor 28 maart in Colombus.