Murthel Groenhart komt op 28 maart in actie om de wereldtitel in het weltergewicht. Hij neemt het in België op tegen Cedric Doumbé.

Het gevecht tussen de interim-kampioen en regerend weltergewichtkampioen wordt afgewerkt tijdens GLORY 76 in de AED Studios in Antwerpen.

De 33-jarige Groenhart zou aanvankelijk eind oktober al gevochten hebben om de wereldtitel, maar Doumbé zei destijds af vanwege een blessure aan zijn elleboog. De organisatie vond Troy Jones bereid om de plaats van Doumbé in te nemen en maakte er een gevecht om de interim-titel van. Groenhart versloeg Troy in de tweede minuut van de tweede ronde op knock-out.

Groenhart en Doumbé zijn geen onbekenden van elkaar. De kickboksers stonden in het verleden al twee keer tegenover elkaar en wisten allebei een keer van elkaar te winnen. Groenhart won de laatste ontmoeting en hield daaraan de wereldtitel over.

De weltergewichttitel veranderde sindsdien tweemaal van eigenaar. Eerst belandde deze bij Harut Grigorian, die hem op zijn beurt verloor aan Doumbé.