In Tacoma is oud-bokser Johnny Bumphus maandag overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Bumphus werd 59 jaar.

Bumphus was van 1980 tot 1987 actief als profbokser. Hij won in januari 1984 de wereldtitel in het super lichtgewicht door in Atlantic City Lorenzo Garcia na vijftien rondes op punten te verslaan.

De bokser uit Tacoma was zes maanden later alweer wereldkampioen af. In Buffalo werd hij tegen alle verwachtingen in verslagen door Gene Hatcher, die de overwinning in de elfde ronde door middel van knock-out op zijn naam schreef. Bumphus ging tot dat moment bij alle drie de juryleden op punten aan de leiding.

Hij zou nog één keer om een wereldtitel boksen. In 1986, Bumphus was toen 27 jaar, bokste hij in Londen tegen Lloyd Honeyghan, de regerend IBF- en WBC-kampioen in het weltergewicht. Bumphus had voorafgaand aan dit gevecht aangekondigd dat hij zijn handschoenen aan de wilgen zou hangen indien hij er niet in zou slagen wereldkampioen te worden. Bumphus werd in de tweede ronde knock-out geslagen en voegde daad bij het woord. Hij beëindigde zijn carrière met 29 overwinningen en 2 nederlagen.

Bumphus was voor zijn profcarrière zeer succesvol als amateur. Hij bokste 357 wedstrijden waarvan hij er 341 winnend af wist te sluiten.