UFC 247 heeft geen nieuwe wereldkampioen in het licht zwaargewicht opgeleverd. Jon Jones klopte in Houston Dominick Reyes op punten.

Er klonk vooral boegeroep in de Toyota Arena toen Bruce Buffer de scores van de jury oplas. Jones kreeg van ieder jurylid het voordeel boven Reyes: 48-47, 48-47 en 49-46.

“Ik wist dat het close was en zette om die reden in de laatste ronde een tandje bij. De vijfde ronde heeft me de overwinning opgeleverd,” zei Jones. “Ik heb de overwinning te danken aan de takedowns. Ik geloof met heel mijn hart dat ik deze wedstrijd gewonnen heb.”

Reyes, die drie sterke rondes kende en naar menigeen het meeste aanspraak op de overwinning maakte, kon zich niet vinden in het oordeel van het jurypanel. “De eerste drie rondes waren overduidelijk voor mij. Maar het is wat het is. Ik heb mijn waarde bewezen vanavond.”

Jones vestigde met zijn overwinning een nieuw record door voor de veertiende keer in zijn carrière een titelgevecht met een overwinning af te sluiten. Hij kwam met elf succesvolle titelverdedigingen op gelijke hoogte met Demetrious Johnson.

Reyes, die pas zijn zevende wedstrijd in dienst van de UFC afwerkte, verloor voor het eerst in zijn carrière.