De World Boxing Council heeft aangekondigd dat de duur van alle wedstrijden waarbij geen ‘officiële’ wereldtitel op het spel staat zal worden ingekort. De reden voor dit besluit is om de gezondheid van boksers in bescherming te nemen.

“De World Boxing Council heeft, na overleg met haar medisch comité, unaniem besloten om voor internationale titels de duur van twaalf rondes in te korten naar tien rondes.

“Wedstrijden waarin een wereld- of silver-titel op het spel staat, zullen worden afgewerkt of twaalf rondes,” zei WBC-president Maurcio Sulaiman tegen El Heraldo.

De grootste boksbond ter wereld wil met dit besluit bijdragen aan de beperking van medische schade bij de minder ervaren bokser.

“Boksen is een contactsport en kan gevaarlijk zijn. Er zijn de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen om onze vechters in bescherming te nemen. Internationale, regionale, nationale en jeugdtitels zullen worden gehouden over tien of zelfs acht rondes. Uit studies blijkt namelijk dat een afname van het aantal rondes het risico voor medische schade beperkt.”