Chris Weidman keert terug naar de divisie waar hij zijn grootste successen behaalde. Hij heeft op social media aangekondigd dat hij terugkeert naar de middengewichtdivisie.

Weidman (35) maakte vorig jaar zijn opwachting in de licht zwaargewichtdivisie. Het debuut van de Amerikaan pakte dramatisch uit: hij werd binnen twee minuten knock-out geslagen door Dominick Reyes.

“Hoge pieken maar ook diepe dalen zijn aan bod gekomen in mijn carrière. Ik hou enorm van deze sport en ik geloof dat er nog mooie momenten in het verschiet liggen,” aldus Weidman. “Ik kan niet wachten om alle haters de mond te snoeren! Ik ben gemotiveerden dan ooit. Ik hoop dat ik in april weer als middengewicht in actie kan komen.”

Weidman beleefde in de zomer van 2013 het absolute hoogtepunt uit zijn carrière. In Las Vegas deed hij het ondenkbare door UFC-legende Anderson Silva te onttronen als middengewichtkampioen. Silva was op dat moment bijna zeven jaar in het bezit van de wereldtitel.

De UFC-vechter uit New York wist de wereldtitel nog drie keer met succes te verdedigen. Na zijn nederlaag tegen Luke Rockhold ging het bergafwaarts met de carrière van de All-American. Hij won slechts één van de vijf wedstrijden die volgden.