De Kansas Athletic Commission voert een drastische verandering door. De commissie heeft aangekondigd dat het in maart van start gaat met real-time scores bij mixed martial arts-evenementen.

KAC-commissaris Adam Roorbach zei maandag tegen ESPN dat organisaties ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van real-time scores bij wedstrijden. Dit houdt in dat de score van ieder jurylid na iedere ronde vrijgegeven wordt.

“Ik kom van origine niet uit de vechtsportwereld, maar ik ben al mijn hele leven een fan van de sport,” aldus Roorbach. “Het blijf me verbazen waarom een vechter en fan pas de score te horen krijgt aan het einde van de wedstrijd. Hier is nog nooit een goede reden voor gegeven.”

Het nieuwe scoresysteem zal op 6 maart voor het eerst worden toegepast tijdens de Invicta FC Phoenix Rising Series 3. Dat evenement vindt plaats in de Memorial Hall in Kansas City.

“Als we op wat voor manier dan ook kunnen bijdragen aan een positieve groei van de sport dan doen we dat,” aldus Shannon Knapp, de president van Invicta FC.