Jimmy Peau, beter bekend als Jimmy Thunder, is op 54-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. De oud-bokser uit Nieuw-Zeeland is gestorven aan de gevolgen van een operatie aan een tumor in de hersenen.

Peau beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren 90. Hij wist wereldtitels in het zwaargewicht te veroveren bij de boksbonden IBO en WBF. In 2002 beëindigde hij zijn carrière met 35 overwinningen en 14 nederlagen.

De bokser uit Samoa zal met name herinnerd worden aan zijn overwinning op Crawford Grimsley in 1997. Grimsley werd binnen anderhalve seconde tegen het canvas geslagen en uiteindelijk uitgeteld. “Ik was hongerig,” aldus Peau na zijn bliksemsnelle overwinning op de Amerikaan. “Ik had mijn lunch en avondeten gemist. Toen ik vlak voor het gevecht langs het buffet liep, dacht ik bij mezelf; verdomme, wat heb ik een trek.”

Nadat Peau aan het begin van de 21e eeuw zijn bokshandschoenen aan de wilgen had gehangen, bleef hij woonachtig in de Verenigde Staten. In 2010 ontdekte een verslaggever dat hij onder erbarmelijke omstandigheden op straat leefde. Peau keerde jaren later weer terug naar Nieuw-Zeeland wegens visumproblemen.