Wladimir Klitschko maakt zich zorgen om de mentale gesteldheid van Tyson Fury. De Brit kampt al jaren met een depressie.

Fury stapt aanstaande zaterdag in Las Vegas de ring in met Deontay Wilder. Op het spel staat de wereldtitel van de boksbond WBC. Klitschko gelooft dat de mentale gesteldheid van Fury de doorslag zal geven in de uitslag van de rematch tussen de zwaargewichten.

“Ik heb tegen Fury gevochten en met Wilder getraind. Ik denk dat Fury op punten wint of anders knock-out geslagen word. Het hangt af van Fury’s mentale gesteldheid,” liet Klitschko door The Sun optekenen.

Fury zorgde in november 2015 voor een enorme sensatie door in Düsseldorf Klitschko zijn eerste nederlaag sinds 2004 toe te brengen. Er was daarna enige tijd sprake van een rematch, maar omdat Fury kampte met gezondheidsproblemen kwam de rematch nooit tot stand.

“De rematch ging niet door omdat Fury cocaïne gebruikte en andere problemen had. De situatie ziet er nog steeds onstabiel uit. We weten niet in welke mentale gesteldheid Fury komt opdagen. Ik wil dat hij wint, maar ik weet niet zeker of het wel goed met hem gaat.”