De lovende reacties naar aanleiding van de overwinning van Tyson Fury op Deontay Wilder blijven binnenstromen. De Brit stootte zaterdag in Las Vegas Wilder van zijn troon.

Fury (31) versloeg de Amerikaan in de zevende ronde nadat het team van Wilder de handdoek in de ring wierp.

Het is voor eerst sinds 2004 dat de zwaargewichttitel van de World Boxing Council in handen is van een Brit. Lennox Lewis was van 17 november 2001 tot en met 24 april 2004 wereldkampioen de laatste Britse titelhouder bij de grootste boksbond ter wereld.

Lewis en anderen prezen Fury voor zijn uitmuntende optreden.

Lennox Lewis (oud-wereldkampioen)

“De beste vechters lossen puzzels op. Tyson Fury loste de puzzel van Wilder op door hem in zijn achteruit te zetten en op deze manier de explosiviteit van Wilder te beperken.”

Frank Bruno (oud-wereldkampioen)

“De superieure bokser heeft gedomineerd. Ik ben zo trots op wat deze man de afgelopen jaren heeft bereikt. Wat een mijlpaal.”

“Ik hou van de WBC-kampioenschapsriem en ik hou van het feit dat Fury de titel in zijn bezit heeft. Gefeliciteerd baas.”

Carl Froch (oud-wereldkampioen)

“Heb je ooit zoiets meegemaakt? Tyson Fury is absoluut geweldig!!!”

Eddie Hearn (promotor van o.a. Anthony Joshua)

“Wow, knap gedaan Fury!”

Frank Warren (promotor Tyson Fury)

“Deze man is een inspiratie. Hij is de WBC-kampioen. The Ring Magazine kampioen. De Lineal kampioen. En tot slot het aller belangrijke, The Peoples Champion.”

Joe Rogan (UFC-commentator)

“Holy fuck. Tyson Fury is een legende. Wat een optreden!”