Deontay Wilder gelooft dat de outfit die hij zaterdag droeg tijdens zijn opkomst heeft bijgedragen aan de nederlaag tegen Tyson Fury. The Bronze Bomber verloor in Las Vegas in de zevende ronde op technisch knock-out.

Fury (31) sloeg Wilder (34) in de derde ronde van het titelgevecht voor de eerste keer tegen het canvas. Wilder slaagde erin de wedstrijd te hervatten, maar kwam deze knockdown nooit te boven.

In de vijfde ronde werd Wilder opnieuw neergeslagen. Het kamp van Wilder besloot twee rondes later de handdoek in de ring te gooien.

De Amerikaan claimt dat zijn outfit de reden is dat hij niet stevig op zijn benen kon staan. “Fury heeft mij helemaal geen pijn gedaan. Het was mijn outfit dat veel te zwaar bleek,” zei Wilder tegen Yahoo Sports. “Ik stond vanaf het begin van de wedstrijd al niet goed op mijn benen.”

“Ik wilde een eerbetoon brengen aan Black History Month. Ik wilde dat het perfect zou zijn en dat is ten koste van andere dingen gegaan.”

Wilder, die naast de WBC-zwaargewichttitel ook zijn ongeslagen status verloor, zei onlangs dat de outfit hem 40.000 dollar heeft gekost.