John Fury vindt het hoog tijd dat zijn zoon Tyson zijn bokshandschoenen aan de wilgen hangt. “Hij heeft genoeg gedaan,” zei Fury tegen Good Morning Britain.

Fury won zaterdag in Las Vegas de wereldtitel van de World Boxing Council door Deontay Wilder in de zevende ronde te verslaan. De Brit was enkele jaren geleden kampioen bij de boksbonden IBF, IBFO, WBA en WBO.

John Fury is van mening dat er voor Fury niets meer te halen valt. “Ik wil dat mijn zoon er nu mee stopt. Hij heeft genoeg gedaan,” aldus Fury. “Het was een zware strijd voor hem. Ik weet dat hij dat ook weet. Er valt niets meer te halen. Hij heeft iedere professionele titel gewonnen. Genoeg is genoeg. Er is meer in het leven. Hij hoeft niets meer te bewijzen.”

Het memorabele gevecht tussen de Engelsman en Wilder trok zelfs de aandacht van president Donald Trump. Hij heeft de boksers uitgenodigd voor een bezoek aan het Witte Huis. John Fury ziet dat als de ideale afsluiting voor Tyson.

“Ik ben een groot fan van Donald Trump. Het was een geweldige reis en kijk hoe deze geĆ«indigd is. Wat is er nou mooier om deze reis te beĆ«indigen met een bezoek aan het Witte Huis?”