Joseph Benavidez is er voor de derde maal niet in geslaagd om een UFC-titel te veroveren. De Amerikaan ging zaterdag in Norfolk hard onderuit tegen Deiveson Figueiredo.

Benavidez en Figueiredo vochten in de Chartway Arena om de vacante wereldtitel in het vlieggewicht. Benavidez was echter de enige persoon die de wereldtitel kon winnen aangezien Figueiredo vrijdag te zwaar woog tijdens de officiƫle weging.

Het gevecht tussen de mixed martial artists zat er na ongeveer twee minuten in de tweede ronde op. Benavidez kwam actief uit de startblokken, maar botste met zijn hoofd tegen dat van zijn opponent. De routinier was duidelijk aangeslagen van die botsing waarop Figueiredo besloot de aanval in te zetten. Hij sloeg Benavidez tegen het canvas en kon nog enkele slagen uitdelen alvorens scheidsrechter Dan Miragliotta tussenbeide kwam.

“Vergeef me dat ik niet op gewicht was,” aldus Figueiredo. “Ik heb me altijd als een professioneel gedragen, maar het is nu eenmaal gebeurd. De volgende keer zorg ik er wel voor dat ik op gewicht ben. Dat beloof ik. Ik heb jullie een show beloofd en aan die belofte heb ik me gehouden.”