Tyson Fury verdedigt in juli de wereldtitel van de boksbond WBC tegen Deontay Wilder. De 34-jarige Wilder zal trachten de prestigieuze titel te heroveren die hij maar liefst 5 jaar in het bezit had.

Fury versloeg Wilder op 22 februari in een eenzijdige wedstrijd op technisch knock-out. Wilder werd voordat zijn team in de zevende ronde de handdoek in de ring gooide twee keer tegen het canvas geslagen. De Amerikaan had na de nederlaag 30 dagen om de rematch-clausule die was opgenomen in het contract te activeren. Hij besloot daar afgelopen weekend gebruik van te maken.

John Fury, de vader van Tyson, denkt dat het voor Wilder beter was geweest om af te zien van de rematch-clausule. Hij gelooft dat de 34-jarige bokser uit Tuscaloosa opnieuw in het ziekenhuis beland. “Ik kan het hem niet kwalijk nemen. Het gaat uiteindelijk allemaal om geld,” zei John Fury tegen IFL TV.

“Ik weet echter niet met wat voor gameplan hij komt opdagen, want Tyson wordt alsmaar beter. Haal je team bij elkaar en zeg dat ze hun hersenen moeten gaan gebruiken. Vergeet Tyson. Hij is te goed voor je. Dat heeft hij bewezen. Hij is opgestaan van je beste stoten. Dat had al genoeg moeten zijn om nooit een rematch aan te gaan.”

“Richt je aandacht op Joshua en je pakt mogelijk al zijn titels af. Er lopen genoeg andere boksers rond. Richt je aandacht op hen. Als je met mijn zoon dolt is er maar één plek waar je beland; het ziekenhuis.”