Paul Felder neemt terug wat hij twee weken geleden heeft gezegd over het beëindigen van zijn carrière. Hij zei maandag tijdens Ariel Helwani’s MMA Show dat hij op dat moment te emotioneel was.

Felder leed op 22 februari in Auckland een nipte nederlaag tegen Dan Hooker. Na een harde wedstrijd over vijf rondes kende een verdeelde jury de overwinning toe aan Hooker. Felder zei kort na de bekendmaking van de uitslag dat dit mogelijk zijn laatste gevecht was.

“Het leek op dat moment het juiste om te zeggen, maar bij nader inzien heb ik nog genoeg te bieden,” zei Felder. “Ik ben nu al bijna volledig hersteld van één van mijn zwaarste gevechten uit mijn leven. Deze sport is als een verslaving. Het voelde goed om vijf rondes te vechten. Ik vond het ook tof dat mijn gezicht op de poster stond.”

De 34-jarige mixed martial artist uit Philadelphia gaf eveneens aan dat hij vanaf nu alleen nog gevechten aanneemt die het beste in hem naar boven halen. “Ik kom alleen terug voor wedstrijden die me motiveren. Wedstrijden waarvoor ik net zo hard train als ik deed voor mijn laatste wedstrijd. Ik wil vanaf nu alleen nog belangrijke en grote wedstrijden.”