SugarHill Steward, de trainer van Tyson Fury, vindt dat de trainer van Deontay Wilder de juiste beslissing heeft genomen door de handdoek in de ring te gooien. “Ik had waarschijnlijk ook de handdoek in de ring gegooid,” zei Steward tegen BoxingScene.

Deontay Wilder (34) had geen goed woord over voor zijn trainer Mark Breeland nadat hij in de zevende ronde van het wereldtitelgevecht tegen Tyson Fury besloot de handdoek in de ring te gooien. De Amerikaan zei dat hij op doorzettingsvermogen en karakter door had willen vechten, maar Steward vindt dat Breeland de juiste beslissing heeft gemaakt.

“Als hij mijn vechter was en ik hem drie rondes lang slaag zag krijgen en hij in de vijfde en zesde ronde totaal aangeslagen was, had ik waarschijnlijk ook de handdoek in de ring gegooid,” aldus Steward. “Hij reageerde niet meer. Deontay liep veel schade op en Tyson kwam net op gang. Het was op dat moment al voorbij.”

Steward is van mening dat Fury’s overwinning op Wilder zijn beste wedstrijd tot dusver was.

“Dit was zijn beste wedstrijd. Niemand geloofde in hem. Hij zou nog geen deuk in een pakje boter slaan. Hij zette meer druk op zichzelf om Deontay knock-out te slaan.”

“Tyson is een persoon die graag zijn woorden waarmaakt en hij heeft iedereen hun ongelijk bewezen. Hij heeft meer van zijn talenten laten zien. Hij is niet alleen een uitstekende defensieve bokser. Hij kan ook iemand onder druk zetten, breken en uiteindelijk knock-out slaan.”

Op 18 juli zullen Fury en Wilder het voor een derde keer tegen elkaar opnemen. Het gevecht tussen de zwaargewichten vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.