Mike Tyson heeft zich tijdens een recente aflevering van zijn podcast ‘Hotboxin’ With Mike Tyson van zijn emotionele kant laten zien. De oud-bokser, die bekend staat als The Baddest Man on the Planet, sprak zijn waardering uit voor Sugar Ray Leonard en barstte zelfs in tranen uit.

Onsterfelijk

Tyson vertelde aan Leonard hoeveel impact hij op hem had toen hij in 1979 als 13-jarige opgesloten zat in een jeugdinrichting en zag hoe hij wereldkampioen werd door Wilfred Benitez in de vijftiende ronde knock-out te slaan.

Dat gevecht bleek later een enorme impact op het leven van de jongste zwaargewichtkampioen aller tijden te hebben.

“Je vocht tegen een meester die al op 17-jarige leeftijd wereldkampioen was. Geen wereldkampioen bij de amateurs, nee een kampioen bij de profs. Op het moment dat jij tegen hem vocht was hij 21. Ik kan er nauwelijks over praten. Jij bent zo’n enorme inspiratie voor me geweest,” aldus Tyson tegen Leonard.

“Toen zag ik je vechten tegen (Roberto) Duran. Dat heeft mijn leven veranderd. Ik dacht toen bij mezelf ‘dit wil ik ook’. Jij bent onsterfelijk voor mij.”

Tyson legt later uit waarom hij zo’n gevreesde man was. De Amerikaan werd emotioneel toen hij aangaf zijn oude ik te missen.

“Ik ben niets”

“Ik ben een student van oorlogsvoering. Ik ken alle krijgers. Van Karel de Grote tot Achilles. Daarna kwamen Alexander en Napoleon. Ik ken ze allemaal. Ik heb over hen allemaal gelezen. Ik heb ze bestudeerd. Ik weet wat de gevechtskunst inhoud. Daarom vreesde iedereen mij in de ring. Ik was een vernietiger. Dat is waarvoor ik geboren ben.

“Nu zijn die dagen voorbij. Het is leeg, ik ben niets. Nu bestudeer ik de kunst van nederigheid. Ik huil omdat ik niet meer die persoon ben. Ik mis hem. Ik voel me soms een klootzak omdat ik niet wil dat deze persoon weer naar boven komt. Als deze persoon wel naar boven komt, dan brengt hij de hel met zich mee.”