Dillian Whyte verdedigt op 2 mei zijn interim-titel van de boksbond WBC. De Brit komt in de Manchester Arena in actie tegen Alexander Povetkin.

Whyte mag zich sinds juli 2019 de inter-zwaargewichtkampioen van de meest prestigieuze boksbond ter wereld noemen. Hij versloeg toen in Londen de Colombiaan Óscar Rivas. Een half jaar later werd ook Mariusz Wach verslagen door de bokser die naar de bijnaam The Body Snatcher luistert.

Anthony Joshua is tot op heden de enige persoon die van Whyte wist te winnen. Joshua is eveneens verantwoordelijk voor de laatste nederlaag van Povetkin. Hij versloeg de Rus zo’n anderhalf jaar geleden op knock-out.

Povetkin wist sindsdien Hughie Fury op punten te kloppen en zag in december zijn wedstrijd tegen Michael Hunter onbeslist eindigen.

Whyte zegt ernaar uit te kijken om de ring in te stappen met zijn meest ervaren tegenstander tot dusver.

“Dit wordt een geweldig gevecht. Povetkin is een voormalig olympisch kampioen en brengt een berg ervaring met zich mee,” aldus Whyte.

“Hij is een voormalig wereldkampioen en verloor tot op heden alleen van Joshua en Klitschko. Hij is nog steeds erg gevaarlijk. Hij bezorgde AJ aardig wat problemen en won daarna van Hughie Fury.”