Dana White gelooft dat het pak van Deontay Wilder inderdaad van invloed kan zijn geweest op de uitslag van het gevecht tegen Tyson Fury. Dat zei de president van de UFC tegen TMZ.

Fury maakte op 22 februari een einde aan de hegemonie van Wilder. In Las Vegas raakte de Amerikaan zijn wereldtitel in het zwaargewicht alsmede zijn ongeslagen status kwijt nadat zijn assistent-trainer Mark Breland in de zevende ronde de handdoek in de ring gooide. Wilder werd in de derde en vijfde ronde tegen het canvas geslagen en diende voornamelijk als kannonenvoer voor The Gypsy King.

De 34-jarige bokser uit Tuscaloosa kwam later met het excuus dat het kostuum dat hij tijdens de opkomst droeg hem ‘zware benen’ bezorgd had. Het kostuum, dat maar liefst 40.000 dollar kostte, woog zo’n 20 kilogram en was een eerbetoon aan Black History Month.

“Het heeft zeker een bijdrage geleverd aan de uitslag,” aldus White over het kostuum. “Is het ook de reden dat hij verloren heeft? De reden waarom hij verloor is omdat Fury een badass bokser is en hij uitstekend vocht en zich aan zijn gameplan hield. Maar het kostuum heeft wel een rol gespeeld in de uitslag.”

Wilder en Fury nemen het in juli voor een derde keer tegen elkaar op. De boksers zullen opnieuw in Las Vegas in actie komen.