Tyson Fury beschouwt Anthony Joshua niet als wereldkampioen. De Brit is namelijk van mening dat hij de wereldtitels van de IBF, IBO, WBA en WBO nooit verloren heeft.

Fury legde in november 2015 beslag op de zwaargewichttitels door in Duitsland Wladimir Klitschko te verslaan. Fury nam uiteindelijk afstand van de titels om zich te richten op zijn herstel van een depressie. Zijn landgenoot Joshua wist uiteindelijk de wereldtitels in de wacht te slepen.

“Joshua heeft mijn restjes gepakt omdat ik de titels nooit verloren heb. Ik heb ze ingeleverd omdat ik me moest richten op mijn mentale problemen. Het zijn nog altijd mijn titels,” aldus Fury in gesprek met The Morning.

“Hoe kun je jezelf wereldkampioen noemen als je de kampioen niet verslagen hebt? Ik heb de dominante wereldkampioen uit ons tijdperk, die 26 succesvolle titelverdedigingen achter zijn naam heeft staan, verslagen en deed dat in Duitsland. Daarna ben ik naar Amerika gegaan en heb ik de man verslagen waar niemand het tegen op wilde nemen.”

Fury won op 22 februari de wereldtitel van de World Boxing Council door in Las Vegas Deontay Wilder op technisch knock-out te verslaan. The Gypsy King heeft nu in zijn carrière alle belangrijke wereldtitels weten te veroveren. In juli komt de Engelsman opnieuw in actie tegen Wilder.