De zoektocht naar de volgende tegenstander van Canelo Alvarez is voorbij. De Mexicaan komt op 2 mei in Las Vegas in actie tegen Billy Joe Saunders.

Saunders zet volgens ESPN zijn wereldtitel in het super middengewicht van de boksbond WBO op het spel. De Engelsman is ongeslagen in 29 wedstrijden. Hij voegde in 2019 twee overwinningen aan zijn record toe. Hij klopte op 18 mei de Duitser Shefat Isufi op punten en sloeg zo’n vijf maanden later Marcelo Esteban Coceres uit Argentinië knock-out.

Alvarez is de ‘regular’ super middengewichtkampioen bij de boksbond WBA. De bokser uit Guadalajara wist net als Saunders in 2019 twee overwinningen te boeken.

Hij kwam op 2 november voor het laatst in actie. Toen sloeg hij in Las Vegas de Rus Sergey Kovalev knock-out. Alvarez won in zijn carrière wereldtitels in vier gewichtsklassen en leed in 56 wedstrijden slechts 1 nederlaag.

De 30-jarige Saunders houdt volgens The Athletic 8 miljoen dollar aan het gevecht over. De 29-jarige Alvarez daarentegen mag 35 miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven.