Yoel Romero (42) is er opnieuw niet in geslaagd om de UFC-titel in het middengewicht aan zijn palmares toe te voegen. De Cubaan werd in Las Vegas verslagen door Israel Adesanya.

Romero bracht Adesanya in de openingsronde schade toe met een snoeiharde stoot op de kaak, maar in plaats van in de aanval te gaan, koos de voormalig worstelaar ervoor om rust te houden. Er gebeurde in de openingsronde alsmede in de tweede ronde vrijwel niets.

In de derde ronde kwam het wereldtitelgevecht wat meer tot leven, maar tot groot ongenoegen van het publiek bleef spektakel uit.

Romero en Adesanya werden voordat de vierde ronde van start ging door de scheidsrechter erop geattendeerd dat er meer moest gebeuren. Hoewel er iets meer te beleven viel dan de drie rondes die vooraf gingen, bleef het publiek in de T-Mobile Arena de twee mixed martial artist uitjouwen vanwege het gebrek aan actie.

De jury kende de overwinning uiteindelijk toe aan Adesanya. De in Nigeria geboren mixed martial artist is na 19 wedstrijden nog ongeslagen. Hij kroonde zich in oktober tot wereldkampioen door Robert Whittaker in Melbourne knock-out te slaan.

“Het was een hard gevecht, maar hoe cliché het ook klink, ik heb gedaan wat ik moest doen,” zei Adesanya. “Ik heb zijn been gesloopt. Kijk maar. Ik heb gedaan wat ik moest doen om dit gevecht te winnen.”

Romero leed zijn derde nederlaag op rij. Hij won slechts één van zijn laatste vijf wedstrijden. De UFC-vechter uit Cuba hekelde Adesanya voor zijn manier van vechten.

“Hij bleef maar rennen. Dat is niet wat de mensen willen zien. Ze willen zien wat de gladiatoren in Rome deden. Dat is de reden waarom de mensen naar ons komen kijken.”