David Haye beschouwd een gevecht tussen Tyson Fury en Anthony Joshua als het ‘grootste gevecht uit de geschiedenis van de zwaargewichtdivisie’. De Brit liet dat optekenen door Surrey Comet.

“Ik geloof dat AJ en Tyson Fury in 2021 tegen elkaar in actie komen en dat het het grootste titelgevecht uit de geschiedenis van de zwaargewichtdivisie wordt,” aldus Haye.

“Een gevecht tussen twee wereldkampioenen in topvorm, die alle records zullen breken. Waar het gevecht ook zal plaatsvinden, het zal een enorm bedrag in het laatje brengen. Het is een gevecht waar iedere sportfan deel van wil uitmaken.”

Mochten Fury en Joshua hun eerstvolgende wedstrijd winnen en in 2021 tegen elkaar in actie komen, dan zal er voor het eerst sinds 1999 een onbetwiste wereldkampioen bij de zwaargewichten gekroond worden. De Engelsman Lennox Lewis was de laatste persoon die de 4 belangrijkste titels gelijktijdig in zijn bezit had.

Joshua mag zich nu eerst richten op zijn wereldtitelgevecht tegen Kubrat Pulev. De zwaargewichten komen op 20 juli tegen elkaar in actie.

Fury daarentegen zal op 18 juli voor een derde keer in actie komen tegen Deontay Wilder. The Gypsy King is na 31 wedstrijden nog altijd ongeslagen.