Branko Cikatić, de winnaar van de eerste editie van de K-1 World Grand Prix, is maandag op 65-jarige leeftijd overleden.

Het ging al lange tijd slecht met de gezondheid van Cikatiç. In 2018 werd hij opgenomen met een longembolie. Toen hij een ziekenhuisbacterie opgelopen had, ging zijn gezondheid nog harder achteruit. Cikatić raakte tientallen kilo’s kwijt en werd opgenomen op de intensive care.

Hoewel de artsen het ergste vreesden, werd de oud-wereldkampioen na anderhalve maand uit het ziekenhuis ontslagen.

In zijn woning in Solin werd een ziekenhuiskamer ingericht voor The Croatian Tiger waar hij tot zijn dood dagelijks verzorgd werd door zijn vrouw Ivana. Bij Cikatiç werd later de ziekte van Parkinson vastgesteld.

Icoon

Thom Harinck was jarenlang trainer van Cikatiç en stond aan zijn zijde toen hij in 1993 de K-1 won. De legendarische trainer uit Amsterdam zegt dat de dood van zijn voormalig leerling en goede vriend hard aankomt.

“Het ging eigenlijk steeds slechter met hem. Misschien is het voor hem wel beter zo. Hij had erg veel pijn,” zei Harinck tegen R1N. “Een icoon is niet langer onder ons. Hij won de eerste K-1. En hoe. Hij sloeg drie man op dezelfde avond knock-out.”

“Na zijn kickbokscarrière bleef onze vriendschap stand houden. Ik had een woning bij hem in de buurt gekocht en zag hem met regelmaat. Branko was een charismatische man. Ik zal hem missen.”