Stipe Miocic zegt dat hij zijn mixed martial arts-carrière op de tweede plaats heeft gezet. De brandweerman uit Cleveland houdt zich nu alleen bezig met het bieden van hulp tijdens de coronacrisis.

Miocic is werkzaam bij het Valley View Fire Department in Cleveland en heeft momenteel zijn handen vol door de uitbraak van het coronavirus. De meest succesvolle zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis van de UFC is om die reden niet bezig met zijn terugkeer in de Octagon.

“Het ziet ernaar uit dat ik in de zomer in actie kom, maar door de huidige omstandigheden houd ik me daar totaal niet mee bezig. Ik houd me alleen bezig met mijn beroep als brandweerman,” aldus Miocic.

“Er zijn talloze mensen die onze hulp nodig hebben. Er zijn mensen die ziek thuis zijn en hulp nodig hebben. Ik breng mezelf daarmee in gevaar en dat is prima. Het belangrijkste is dat ik aan het einde van de dag naar huis kan en dat mijn familie in orde is.”

Alles wijst erop dat Miocic later dit jaar voor een derde keer in actie komt tegen Daniel Cormier. De onderlinge stand is 1-1. Miocic heroverde vorig jaar de wereldtitel door Cormier in de vierde ronde op technisch knock-out te verslaan.