Jon Jones is donderdag in Albuquerque aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en nalatig gebruik van een vuurwapen.

KOAT meldt dat agenten een schot gehoord hadden. Toen ze op het geluid afgingen troffen zij Jones in zijn auto aan. De UFC-kampioen claimde dat hij geen schot gehoord had.

De politie constateerde dat Jones gedronken had en nam een blaastest af. Hij blies twee keer de maximale toegestane hoeveelheid en werd uiteindelijk in de boeien geslagen.

De politie trof bij het doorzoeken van zijn auto een pistool onder de bestuurdersstoel aan. Er werd eveneens een halve fles whisky onder de passagiersstoel gevonden. De politie gaat nu onderzoeken of het vuurwapen is gebruikt bij recente misdaden.

Jones, alom beschouwd als de beste mixed martial artist ter wereld, werd in 2012 ook al gearresteerd wegens rijden onder invloed. Hij moest destijds een boete betalen en was zijn rijbewijs zes maanden kwijt.

Drie jaar later kwam Bones opnieuw negatief in het nieuws, ditmaal wegens betrokkenheid bij een hit-and-run incident. Hij nam de benen na een botsing met andere voertuigen.