Antonio Margarito vertelt voor het eerst waarom hij zijn bokshandschoenen aan de wilgen heeft gehangen. De Amerikaan besloot in 2017 een punt achter zijn carrière te zetten, maar de reden waarom was nooit bekend.

Margarito sprak onlangs met ESPN Deportes en vertelde dat zijn lichaam het niet langer op kon brengen.

“Ik had de wil om door te gaan, maar mijn lichaam wilde niet meer. In de sportschool blokkeerde ik stoten met mijn voorarmen en dat deed pijn,” aldus de oud-bokser die naar de bijnaam The Tijuana Tornado luistert. “Toen begonnen de problemen. Ik was niet langer dezelfde bokser als ik jaren geleden was. Mijn ellebogen en voorarmen deden pijn. Toen de jonge generatie eraan kwam, was het voor mij de hoogste tijd om te stoppen.”

De in Mexico opgegroeide Margarito (42) veroverde in zijn carrière drie wereldtitels in het weltergewicht (WBO, IBF en WBA). Hij liep in november 2010 schade aan het oog op tijdens zijn gevecht tegen Manny Pacquiao en dat verergerde toen hij zo’n jaar later de ring instapte met Miguel Cotto. Margarito kondigde in 2012 zijn afscheid aan, maar keerde vier jaar later weer terug in de ring en kwam sindsdien nog drie keer in actie.

“Ik heb dingen bereikt waar ik nooit van durfde te dromen. Ik heb tegen de beste ter wereld gebokst en er ook een paar verslagen. Ik kan daar nog altijd van genieten. Mijn ultieme uitdaging was om wereldkampioen te worden en dat is me gelukt, zelfs meerdere keren.”