Tyson Fury is voor Joseph Parker de beste zwaargewicht van ons tijdperk. De Australiƫr roemt The Gyspy King voor zijn overwinningen op Klitschko en Wilder.

Fury kroonde zich in februari tot wereldkampioen bij de World Boxing Council door in Las Vegas een dominante zege op Deontay Wilder te boeken. The Bronze Bomber had geen enkele schijn van kans en werd meermaals tegen het canvas geslagen. Wilder werd in de zevende ronde uit zijn lijden verlost toen de assistent-trainer de handdoek in de ring wierp.

“Fury had in mijn ogen het eerste gevecht ook gewonnen, maar het eindigde in een gelijkspel zoals je kon zien. Niemand had verwacht dat Fury hem in de rematch zo in zijn achteruit zou neerzetten. Ik denk dat het derde gevecht op exact dezelfde manier zal eindigen,” zei Parker tegen Talk Sport.

“Ik vind Fury de beste zwaargewicht van ons tijdperk. Hij heeft tegen Klitchko gebokst en hem van zijn troon weten te stoten. Moet je kijken wat Fury allemaal heeft moeten overwinningen. Daarna verslaat hij Wilder en pakt hij de wereldtitel. Dat is ongelofelijk.”

Het derde gevecht tussen Fury en Wilder staat gepland voor 13 oktober in Las Vegas. De exacte locatie waar de trilogie zal worden afgesloten, is op dit moment nog onbekend.