Er zijn beelden opgedoken van de arrestatie van Jon Jones. De UFC-vechter werd donderdag in Albuquerque gearresteerd wegens rijden onder invloed en nalatig gebruik met een vuurwapen.

In de video, die zo’n 13 minuten duurt, geeft Jones aan dat hij gedronken heeft en is te zien hoe hij worstelt met nuchterheidstests. Hij beweert dat hij de tests niet naar behoren kan uitvoeren omdat hij kampt met het Attention Deficit Disorder (ADD), een subtype van de bekendere aandoening ADHD. Jones gaf eveneens aan dat zijn kortetermijngeheugen niet goed werkt.

Eén van de agenten vroeg aan Jones waarom hij besloot om te gaan rijden op de avond dat hij gedronken had. Jones claimt dat hij gek werd van het thuiszitten door de coronacrisis en hij voor het eerst in twee weken een ritje ging maken.

“Ik heb de auto aan de kant gezet omdat ik aardig was voor daklozen. Ik zag deze dakloze jongens en besloot een praatje met hen te maken. Ik heb ze als mensen behandeld,” aldus de regerend wereldkampioen bij de lichtzwaargewichten.

Jones werd na het afnemen van de nuchterheidstests aangehouden wegens rijden onder invloed en nalatig gebruik met een vuurwapen. Hij moet op 8 april voor de rechter verschijnen.