Het wereldtitelgevecht tussen lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson is opnieuw van de baan.

Nurmagomedov is op dit moment in Rusland, maar dat land heeft de grenzen gesloten vanwege de coronacrisis. De dominante mixed martial artist is om die reden niet in de gelegenheid om op 18 april in actie te komen tegen Ferguson.

“We waren aan het trainen (in de VS) zonder enige informatie omtrent het gevecht. Het was voor ons onduidelijk waar het gevecht zou plaatsvinden,” aldus Nurmagomedov.

“De UFC liet ons uiteindelijk weten dat het gevecht hoe dan ook niet in de Verenigde Staten zou plaatsvinden en er 99 procent kans was dat er in de Verenigde Arabische Emiraten gevochten zou worden.”

“We zijn een maand voor het gevecht op het vliegtuig gestapt naar de Verenigde Arabische Emiraten. Toen we daar aankwamen werd ons verteld dat ze de grenzen zouden sluiten en niemand het land mocht verlaten. We hebben toen direct het vliegtuig naar Rusland gepakt.”

“Ik ben nu in Dagestan en train dagelijks voor het gevecht. Eerlijk gezegd weet ik niet waarvoor ik het doe omdat ze ook in Rusland de grenzen hebben gesloten. De hele wereld is in quarantaine op dit moment.”

De UFC heeft nog niet gereageerd op het nieuws. ESPN meldt dat de organisatie op dit moment op zoek is naar een vervanger en Justin Gaethje de voornaamste kandidaat is om in te vallen tegen Ferguson.

Tevens ziet het ernaar uit dat UFC 249 alsnog in de Verenigde Staten gehouden wordt.

Dit is niet de eerste keer dat het gevecht tussen Nurmagomedov en Ferguson afgezegd wordt. Vier keer eerder zag de organisatie een gevecht tussen de lichtgewichten in duigen vallen.