Jon Jones heeft dinsdag in een verklaring laten weten dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor zijn recente arrestatie. De UFC-vechter werd vorige week donderdag in New Mexico aangehouden wegens rijden onder invloed.

“Terwijl we allemaal proberen te begrijpen wat er zich op dit moment in de wereld afspeelt, wil ik jullie erop attenderen dat ik enorm teleurgesteld in mezelf ben. Zeker gezien de huidige omstandigheden,” aldus Jones. “Ik ben teleurgesteld omdat ik de mensen om wie ik het meeste geef, mijn familie, vrienden en fans heb laten vallen.”

“Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden op me en ik weet dat ik moet werken aan mijn alcoholgebruik.”

Jones bekende dinsdag schuld voor rijden onder invloed en is veroordeeld tot een proeftijd van een jaar. Daarnaast moet hij 48 uur gemeenschapswerk verrichten en een geldboete van 500 dollar betalen. Ook moet hij een anti-drugsbehandeling van drie maanden ondergaan. Gezien het huidige beleid omtrent de coronacrisis zal de lichtzwaargewichtkampioen deze behandeling thuis moeten volgen.