Terwijl de coronapandemie alle evenementen wereldwijd heeft platgelegd, is er één sportorganisatie die koste was het kost door wil blijven gaan met het organiseren van evenementen. Die beslissing valt niet bij iedereen in goede aarde.

Bob Arum, een van ‘s werelds meest gerenommeerde promotors uit de bokswereld, is verbaasd dat UFC-president Dana White op 18 april een evenement wil organiseren terwijl de wereld momenteel op zijn kop staat.

“White moet zich schamen. Het laatste wat we op dit moment nodig hebben, met wat zich nu in dit land en de rest van de wereld afspeelt, is het organiseren van een evenement, alleen maar omdat je voet bij stuk wil houden. De waarheid is dat Dana White een persoon is met een gebrek aan intelligentie,” zei Arum tegen CBS Sports.

Met nog een kleine drie weken te gaan is het nog altijd onduidelijk waar en of UFC 249 daadwerkelijk zal plaatsvinden. UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov trok zich eerder deze week terug uit zijn gevecht tegen Tony Ferguson, maar desondanks peinst White er niet over om het evenement naar een later tijdstip te verplaatsen.

Arum vindt het beschamend dat de UFC tegen de richtlijnen van de wereldwijde volksgezondheid in gaat en is van mening dat de aandacht van de mensheid nu op andere dingen gericht moet worden.

“Ik verwacht niet dat het evenement doorgaat, maar indien dat wel het geval is, terwijl er in de Verenigde Staten dagelijks mensen aan het virus sterven, dan moet hij (White) zich schamen. De boodschap zou moeten zijn dat iedereen thuis moet blijven totdat dit voorbij is. Laten we het virus niet verspreiden, maar het onder controle houden. We moeten juist kijken hoe we de ziekenhuizen kunnen ontlasten en zorg kunnen dragen aan de mensen die op de intensive care liggen.”