Tyson Fury heeft gemengde gevoelens aan zijn rematch tegen Deontay Wilder overgehouden. De Brit mag dan de eerste zijn die Wilder heeft weten te verslaan, echter had Fury op een grotere uitdaging gehoopt.

Fury kroonde zich in februari tot wereldkampioen bij de World Boxing Council door Wilder met groots machtsvertoon te verslaan. The Gypsy King won de wedstrijd in de zevende ronde door middel van knock-out. Wilder kwam er gedurende zeven rondes niet tot nauwelijks aan te pas.

“Ik was best teleurgesteld in Wilder. Ik had mezelf namelijk voorbereid op een gevecht van twaalf rondes. Ik ben door een hel gegaan tijdens mijn trainingskamp,” zei Fury tegen Talk Sport. “Ik had mezelf voorbereid op de beste vechter van de wereld. De vechter die de meest gevaarlijke stoot op aarde in huis heeft.”

“Desondanks was het een fantastische overwinning en een mooi gevecht. Wellicht dat Wilder niet helemaal zichzelf was. Misschien dat van alle excuses waarmee hij later op de proppen kwam, er toch een aantal van waar zijn. Het was zoals ik al eerder zei één van de makkelijkste wedstrijden uit mijn carrière.”

Fury en Wilder komen in oktober voor een derde maal tegen elkaar in actie. Ditmaal stapt Fury als titelverdediger de boksring in.