Tony Ferguson komt op 18 april in actie tegen Justin Gaethje. UFC-president Dana White kondigde maandag aan dat de winnaar zich interim-kampioen in het lichtgewicht mag noemen.

White maakte eveneens bekend dat er een einde is gekomen aan de lange zoektocht van een locatie voor UFC 249. Het evenement vindt plaats op een privé-eiland waarvan de locatie nog geheim is.

“Ik denk dat ik nog een dag of twee nodig heb om alles rond te krijgen. Ik heb een privé-eiland. We zijn nu bezig met de infrastructuur,” aldus White.

“De bedoeling is om ook internationale vechters een podium te bieden. Dit was niet mogelijk vanwege de restricties die op dit moment in de Verenigde Staten gelden. Nu, met het prive-eiland moet dat geen enkel probleem zijn. We hebben onze eigen vliegtuigen en noem maar op.”

UFC 249 zou aanvankelijk worden afgesloten met een gevecht tussen lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov en Ferguson. Nurmagomedov kan echter Rusland niet verlaten omdat het land haar grenzen gesloten heeft vanwege de coronacrisis.

Op dit moment telt het programma van UFC 249 twaalf wedstrijden. Een rematch tussen Jessica Andrade en Rose Namajunas staat gepland als voorlaatste partij.