De UFC heeft noodgedwongen een streep moeten zetten door UFC 249. Dat meldt ESPN.

UFC-president Dana White heeft donderdag aangekondigd dat ‘de hoogste bazen van Disney en de hoogste bazen van ESPN’ hem hebben gevraagd om de stekker uit UFC 249 te trekken. UFC 249 stond gepland op 18 april in een indianenreservaat in Californië.

Niet alleen UFC 249, maar ook andere UFC-evenementen die in de nabije toekomst op de agenda stonden zijn uitgesteld.

Kritiek

De UFC was de enige (vechtsport)organisatie die ondanks de coronacrisis bleef doorgaan met het organiseren van evenementen. Dat leverde White, de UFC, maar uiteindelijk ook ESPN veel kritiek op.

Na lang beraad heeft Disney, de eigenaar van ESPN, toch ingezien dat het nu niet de juiste tijd is om evenementen te organiseren.

“ESPN heeft met betrekking tot UFC 249 voortdurend in contact gestaan met de UFC,” zo meldt ESPN. “Niemand ziet de sport zo graag terugkeren als wij, maar we zijn door een variëteit aan redenen tot de conclusie gekomen dat dit niet de juiste tijd is. ESPN heeft zijn bezorgdheid geuit naar de UFC en zij hebben de boodschap begrepen.”

Talpa meldde donderdag dat zij weigerden om UFC 249 op televisie en internet uit te zenden. “Live sportevenementen maken vanwege de huidige gezondheidsmaatregelen, en het cancelen van live sportevents over ter wereld, tijdelijk geen deel uit van onze programmering. Binnen de aangepast programmering vinden we live UFC-wedstrijden niet goed passen,” aldus Talpa.